DESCOBREIX JAVASCRIPT AL CODE CLUB #SANTFELIU!


El passat dijous 17 de novembre, va tenir lloc al Punt TIC Palau Falguera una activitat de Javascript dirigida a infants de 8 a 12 anys en el marc de les programacions del Code Club #SantFeliu que des de fa uns mesos van posar en marxa la Biblioteca Montserrat Roig, el Projecte municipal Sant Feliu Innova i CRIDEM Educa.

El Javascript és el codi de programació informàtica més famós del món, però abans de començar l’aprenentatge d’aquest llenguatge, els petits programadors que van participar-hi ja havien treballat amb l’Scratch, una altra manera de programar amb la qual ja podien tenir una petita idea de com funcionaria el Java.

cc-javascript2_opt
cc-javascript5_opt

La sessió, de dues hores de durada i dirigida pel nostre dinamitzador Alejandro, va consistir en una petita introducció al llenguatge Javascript i un munt d’exercicis simuladors que anaven augmentant de nivell i sumant puntuacions cada cop que es resolia un correctament.

Per tal que us feu una idea, vam aprendre a utilitzar el  codi “alert” que es fa servir per mostrar missatges o el codi “\n” que és un caràcter especial per separar un missatge en diverses línies. També vam conèixer els “bugs”,  que són els errors de programació, el “prompt”  que s’utilitza per realitzar preguntes i  el “var” que es el terme per crear variables.

cc-javascript3_opt
cc-javascript4_opt

 

Al final, vam realitzar un desafiament robot, on la nostra tasca era fer que un robot seguís les nostres instruccions per mitjà de codis i fes les passes que nosaltres li indicàvem amb els comandaments “robot.forward” “robot.right” i “robot.left” per arribar al seu destí.

Els 8 infants participants, van deixar-nos molt sorpresos i van demostrar-nos que són capaços de superar-se a ells mateixos parlant nous idiomes que ni sabien que existien!

cc-javascript6_opt
cc-javascript1_opt

Hem comprovat que a les noves generacions hi ha veritables genis informàtics!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *